KKD-Banner
 
 
 
 
 
 

3D-modell av Dalby kungsgård

En 3D-modell av de medeltida byggnaderna på Dalby kungsgård har tagits fram i samarbete med Humanistlaboratoriet vid Lunds universitet. Byggnaderna har skannats utvändigt med en laserskanner och datan har sedan bearbetats av Humanistlaboratoriets experter Carolina Ask och Stefan Lindgren.

Den färdiga modellen kräver ett särskilt program för att visas, men vi har även fått en förenklad interaktiv modell som kan ses i de flesta webbläsare.

 Du når 3D-modellen enligt instruktionen här nedanför. Observera att vissa ytor kan se lite märkliga ut, dels på grund av förenklingen, dels på grund av växtlighet som har redigerats bort.

Instruktion: När du har klickat HÄR erbjuds du först att ladda ner insticksfilen Unity Web Player. När du har accepterat hämtas modellen till din dator. Det kan ta någon minut. När kungsgården dyker upp på skärmen ska du klicka på den. Därefter kan du röra dig framåt, bakåt och åt sidorna med hjälp av piltangenterna. Du flyttar blicken upp, ned och åt sidorna genom att röra på musen. Du kan till och med ta ett litet skutt genom att trycka på mellanslagstangenten! När du vill avsluta klickar du utanför bilden. Ha det så trevligt!

Skanningen har finansierats med bidrag från Ebbe Kocks stiftelse och Gyllenstiernska Krapperupsstiftelsen. Den förenklade modell som visas här har sedan tagits fram inom projektet Dalby kloster – alla tiders mötesplats, som finansierats av Region Skåne.

 

 
 
 
 

Aktiviteter

Kontakta  oss

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.